Jesteśmy DO USŁUG! | MADE Restaurant

Jesteśmy DO USŁUG!

W ramach kampanii informacyjno-edukacyjnej DO USŁUG podjęliśmy wyzwanie i mierzymy się z największymi trudnościami i mitami trawiącymi polską gastronomię. Poprzez działania ogólnopolskie podejmujemy się kreowania wzorców i propagowania dobrych praktyk biznesowych łącząc i zachęcając do dialogu restauratorów, dostawców, szefów kuchni, managerów. Tworzymy platformę komunikacji i dialogu poprzez cykl wydarzeń na terenie całej Polski pod hasłem MADE RESTAURANT.PL – to cykl konferencji lokalnych oraz spotkań inspiracyjnych z najlepszymi restauratorami w Polsce przy serwowanym przez nich śniadaniu. Odwiedzimy Kraków, Warszawę, Poznań, Trójmiasto i Wrocław.

Trudno Ci pozyskać właściwych pracowników? Nie odpisują na Twoje ogłoszenia o pracę? Dzwonią, ale nie przychodzą na spotkania? Zwalniają się bez uprzedzenia? Nie można ich zmotywować i zaangażować. Nic dziwnego. Coraz mocniej i dotkliwiej doświadczasz tego, że rynek pracodawcy zmienił się w rynek pracowników.

Obecnie największym wyzwaniem branży HORECA jest brak zaangażowanych i kompetentnych pracowników. Problem ten stał się tematem przewodnim naszej kampanii informacyjno-edukacyjnej, w ramach której podejmujemy szereg działań mających na celu z jednej strony szerzenie dobrych praktyk w zakresie zarządzania ludźmi, a z drugiej strony pokazanie, że branża HORECA to również wiele atrakcyjnych miejsc pracy i przestrzeń do rozpoczynania nowych przedsięwzięć biznesowych.

Uruchamiamy platformę MADETALKS.pl, gdzie publikujemy rozmowy z naszymi ekspertami, przedstawicielami kadry zarządzającej w branży HORECA: uznanymi szefami kuchni, skutecznymi menadżerami i cenionymi restauratorami, którzy tworzą rentowne i popularne restauracje.  To oni przez pryzmat skutecznego biznesu skalibrują najważniejsze narzędzia pozwalające na skuteczne zarządzanie zasobami ludzkimi. Będziemy mówić o marce pracodawcy, skutecznej rekrutacji oraz zwalnianiu z klasą, o motywowaniu i angażowaniu, o budowaniu lojalności pracownika i klienta. Porozmawiamy o sprzedaży przez pryzmat unikalnego doświadczenia klienta.

Zapraszamy
Zespół MADE – jesteśmy DO USŁUG

SKĄD TA IDEA?

AGNIESZKA MAŁKIEWICZ

PARTNER ZARZĄDZAJĄCY / PR I MARKETING

 +48 695 672 986
 am@madesolutions.com.pl

Dawno temu porzuciłam pracę w korporacji i założyłam restaurację – klasyczna historia, kogoś kto chce zmienić swoje życie na lepsze;-) Ówczesny brak restauratorskiej wiedzy kompensowałam doświadczeniem Pr-owym i marketingowym, które pozwoliło mi przetrwać najtrudniejsze chwile i utrzymać moje przedsiębiorstwo na powierzchni.

To przeżycie sprawiło, że dzisiaj rozmawiam z szefami kuchni i restauratorami ich językiem. Doskonale rozumiem ich problemy, ambicje i marketingowe potrzeby. Przez ostatnie kilka lat koncentrowałam się na budowaniu strategii marketingowych i PR, budowaniu wizerunku moich klientów, projektowaniu doświadczeń kulinarnych, które na zawsze zostają w pamięci, inicjowaniu oraz wsparciu merytorycznym wydarzeń edukacyjnych i podróży kulinarno-biznesowych. Pracowałam z ludźmi, produktami i firmami, których historia była wg mnie warta opowiedzenia. Marketing i PR to moja główna kompetencje. Teraz jednak przyszedł czas na nowe wyzwanie – to MADE czyli platforma rozwoju firm i kadry zarządzającej w branży Horeca. Pracujemy dla restauratorów i dostawców. Koncentrujemy się na dwóch aspektach biznesu: Marketingu i Human Resources.

Przez wiele lat pracy z restauratorami zauważyłam, że borykają się z niebywałą trudnością – to brak zaangażowanych i lojalnych pracowników, a to przecież oni są podstawą udanego biznesu. Problem jednak nie tkwi w podwładnych, ale w nas, czyli nimi zarządzających. Zaprosiłam, więc do współpracy doświadczoną partnerkę w biznesie wyspecjalizowaną w HR i psychologii biznesu – Katarzynę Derdzińską, z którą od kilku miesięcy prowadziłyśmy treściwe rozmowy i konsultacje z wyjątkowymi ekspertami – restauratorami i managerami, którzy otwarcie podzielili się z nami doświadczeniem. Dzięki temu zbudowałyśmy pierwszy w Polsce system rozwoju kadry zarządzającej w restauracjach MADE PROGRESS oparty o warsztaty, zadania funkcjonalne i couching. Dzięki prawie dwuletniej pracy nad projektem dajemy managerom i restauratorom narzędzia, które pozwolą im budować wyjątkową atmosferę pracy i obsługi gościa, a tym samym podnieść zyski w ich restauracjach. Pamiętajmy – jesteśmy DO USŁUG!

Katarzyna Derdzińska - ekspert MADE

KATARZYNA DERDZIŃSKA

PARTNER ZARZĄDZAJĄCY /
HR I PSYCHOLOGIA BIZNESU

 kd@madesolutions.com.pl

Zauważyłam, że branża gastronomiczna mierzy się z dużymi problemami w kwestii skutecznego zarządzania ludźmi. Często brakuje reguł gry, zrozumienia zasad budowania zdrowych i trwałych relacji międzyludzkich, jak i zasad budowania zespołów. Fluktuacja spędza sen z powiek restauratorów, a pracownicy są niezaangażowani i nielojalni.

Wszyscy narzekają, że to branża trudna, ale dla mnie oznacza to tylko tyle, że ambitna i pełna wyzwań, również tych związanych z psychologią biznesu – a to moja wielka pasja.

Pierwsze 10 lat swojej pracy zawodowej spędziłam w jednej z największych firm doradczych na świecie. Byłam odpowiedzialna za wprowadzenie do Polski projektu Najlepsi Pracodawcy. Prowadziłam warsztaty z zarządami największych firm na rynku, zajmowałam się budowaniem zaangażowania pracowników, mapowałam procesy biznesowe. W ostatnich latach pełniłam rolę dyrektora personalnego, a w ramach tej funkcji prowadziłam również projekty zarządzania zmianą.

Przyszedł jednak czas na kolejną zmianę – dwa lata temu wraz z Agnieszką Małkiewicz rozpoczęłyśmy współpracę przy projekcie MADE. Wierzymy, że podstawą wszelkiej aktywności biznesowej prowadzącej do sukcesu finansowego są dobre relacje międzyludzkie – pomagamy w ich budowaniu. Bazujemy na naszym doświadczeniu, ale również korzystamy z wiedzy i doświadczenia największych autorytetów w tej branży – wybitnych restauratorów i managerów, którzy udowadniają, że sukces biznesowy jest możliwy niezależnie od okoliczności.