Nasi eksperci | MADE Restaurant

NASI EKSPERCI

Agnieszka Małkiewicz – od 2006 r. związana biznesowo z branżą gastronomiczną. Właścicielka firmy AM – Food and Horeca Communications oraz wiceprezes stowarzyszenia Cook

in Poland. Specjalizuje się w budowaniu strategii marek, kreowaniu programów marketingowych i tworzeniu wizerunku personalnego klientów branży Food i HoReCa, a także w organizacji spotkań, tworzeniu platform komunikacji i projektowaniu konferencji branżowych.

Katarzyna Derdzińska – przez 8 lat związana z firmą doradczą Aon Hewitt, w której pełniła rolę Dyrektor Programu Najlepsi Pracodawcy w Polsce, Lidera Oferty Talent & Engagment,

a w końcu Dyrektora ds. Rozwoju Biznesu. W ostatnich latach pełniła rolę Dyrektora Personalnego. Od ponad 10 lat specjalizuje się w projektach z zakresu budowania zaangażowania pracowników, integrując perspektywy zarządów/właścicieli/ sponsorów, menedżerów i pracowników. Realizowała również projekty z zakresu podnoszenia efektywności organizacyjnej, komunikacji wewnętrznej oraz zarządzania zmianą. Jest absolwentką Akademii Ekonomicznej w Poznaniu oraz ESCP-EAP European School of Management w Berlinie, gdzie uzyskała tytuł Diplom-Kauffrau z zakresu Biznesu międzynarodowego. Ukończyła Program The Art and Science of Coaching w Szkole Coachów Erickson College / Wszechnicy Uniwersytetu Jagiellońskiego.

Marcin Wachowicz – od dziecka związany z gastronomią, od 25 lat pracuje w rożnych formatach gastronomicznych. Od 16 lat buduje rodzinna firmę gastronomiczną w Warszawie.

Pasjonat kulinariów, uwielbia towarzystwo i gotowanie. Twórca, wizjoner, podróżnik poszukujący idealnego świata gastronomicznego. Stworzył kilkanaście warszawskich knajp tj BANJALUKA, KOLOMYJA, Aïoli, Momu, Aïoli MINI
Marta Jakubowska, ekspert, restaurator

Marta Jakubowska – współwłaścicielka Brasserie Warszawska. Z branżą gastronomiczną związana od 9 lat. Pierwsze doświadczenie zdobywała w restauracjach w Londynie, w których przeszła każdy szczebel kariery.

Po powrocie do kraju zajmowała się PR i marketingiem w agencjach reklamowych. Od 5 lat ściśle związana z rynkiem restauracyjnym w Polsce. Zajmuje się kształtowaniem działań marketingowych i budowaniem wizerunku konceptów restauracyjnych m. in. Butchery&Wine, Brasserie Warszawska, Rozbrat20, POP UP Ferment, Let’s meat.
Agnieszka Kręglicka - ekspert, restauratorka

Agnieszka Kręglicka – warszawska restauratorka, wraz z bratem Marcinem prowadzi firmę cateringową oraz restauracje: Opasły Tom, meksykańską El Popo, greckie tawerny Meltemi i Santorini, włoską trattorię Chianti, Restauracje na

  Zamku Królewskim, zabytkową Fortecę, Klub Bankowca. Ekspert w dziedzinie kulinariów i żywienia. Autorka książek kulinarnych, m.in. W Kuchni u Kręglickich, Przyjęcia u Kręglickich oraz programu telewizyjnego Para w kuchni dla Kuchni TV. Felietonistka Gazety Wyborczej. Twórczyni targu producentów zdrowej żywności w Fortecy. Propagatorka zrównoważonego rolnictwa.
Marcin Kręglicki - ekspert, restaurator

Marcin Kręglicki – warszawski restaurator, maniak dobrego jedzenia i podróży. Od 1989 wraz z siostrą Agnieszką Kręglicką kreuje warszawską scenę kulinarną. Stworzywszy restaurację włoską Chianti, meksykańską El Popo

, zabytkową Fortecę, greckie tawerny Meltemi i Santorini, Kręgliccy zwrócili się ku kuchni polskiej,  nadając jej nowy wymiar w restauracjach Opasły Tom i Arkadach Kubickiego na Zamku Królewskim. Po wydaniu przyjęcia dla przywódców z całego świata w tym Prezydenta Baracka Obamy , media nazwały Kręglickich – Wierzynkiem XXI wieku. Marcin i Agnieszka Kręgliccy są autorami książek ,,W kuchni u Kręglickich’’ oraz ,,Przyjęcia u Kręglickich”.
Bogdan Gałązka, ekspert, restaurator

Bogdan Gałązka – szef kuchni i współwłaściciel restauracji Gothic Cafe na Zamku w Malborku. Absolwent Culinary Academy of New York. Piszę rozprawę doktorską pod kierunkiem Prof Jarosława Dumanowskiego na temat

Jana Szyttlera.
Daniel Pawełek, ekspert, restaurator

Daniel Pawełek – właściciel restauracji Butchery & Wine, Brasserie Warszawska, Rozbrat 20, Kieliszki na Próżnej i Kieliszki na Hożej. Pasjonat dobrej kuchni i profesjonalnych restauracji, wizjoner.

Posiada 20 letnie doświadczenie w prowadzeniu i zarządzaniu restauracjami. Przez 15 lat pracował w Londynie, był general managerem m.in. w: The Dorchester hotel Grill Room, Sketch, Bank Restaurant Group. Po powrocie do Polski został dyrektorem w Klubie Polskiej Rady Biznesu prowadzonym w Pałacu Sobańskich. W 2011 r. otworzył Butchery&Wine, która jako jedyna restauracja w Polsce sześć lata z rzędu (2012 – 2017 r.) otrzymywała prestiżową nagrodę przewodnika Michelin – Bib Gourmand. W 2012 r. otworzył Brasserie Warszawską, która jako jego druga restauracja w latach 2014 – 2017 r. otrzymała Bib Gourmand. W tym roku do grona nagrodzonych dołączyła kolejna restauracja – Kieliszki na Próżnej.
Ewa Wagner ekspert na spotkaniu Made Restaurant w Aioli

Ewa Wagner – redaktor naczelna miesięcznika „Kuchnia magazyn dla smakoszy”, luksusowego czasopisma skierowanego do osób zainteresowanych tematyką kultury kulinarnej.

Magazyn promuje m.in.: wybitnych polskich kucharzy i najlepsze polskie restauracje oraz otwartość na świat smaków i doświadczeń związanych z tradycją kuchni regionalnej Polski i świata.
Piotr Popiński ekspert debaty restauratorów

Piotr Popiński – biznesmen, restaurator, jeden z najbardziej doświadczonych ekspertów rynku gastronomicznego, doradca w wielu polskich i międzynarodowych realizacjach hotelowych i restauracyjnych.

Autor i właściciel konceptów restauracyjnych: Dom Wódki (Elixir Restaurant, Vodka Atelier, The Roots, Muzeum Wódki, Festiwal Wódki i Zakąski), Folk Gospoda, Oberża Pod Czerwonym Wieprzem, Mister WOK oraz Thai Papai.
Miłosz Kowalski, szef kuchni w Hilton Garden Inn Kraków Airport

Miłosz Kowalski – finalista światowej klasy konkursu Salone Culinaire w Birmingham (brązowy medal), uczestnik prestiżowego programu Iron Chef UK, a obecnie Szef Kuchni w Hilton Garden Inn

Kraków Airport w podkrakowskich Balicach. Zaangażowany w działalność publicystyczno-edukacyjną, jako wydawca i felietonista portalu „Wszystko dla kucharzy”. Jest współautorem książki „Anglia – kucharska rzeczywistość”. Z powodzeniem promuje polską kuchnię i produkty za granicą, ostatnio gościł w Watykanie gotując dla Papieża Franciszka. Kucharz na Międzynarodowym Festiwalu Filmu i Muzyki „Transatlantyk 2013″.
Marcin Filipkiewicz, Szef Kuchni, Likus Restauracje

Marcin Filipkiewicz – od 2002 szef kuchni w hotel Copernikus, sieci Relais&Chateaux. W 2017 otrzymał tytuł Pix au Chef de L’Avenir. W 2015 r został nominowany do Szefa Roku Gault&Millau

Polska i otrzymał tytuł szefa roku Gault&Millau Polski południowej. Miał zaszczyt gotować dla wielu koronowanych głów, dostojników kościelnych, polityków i artystów. Fundamentem jest dla niego kuchnia włoska oraz francuska. Ceni również polską tradycję. Przy pomocy nowoczesnych technik oraz innowacyjnego myślenia o gotowaniu, stara odejść się od stereotypów dotyczących naszej rodzimej kuchni. Podziwia mistrzów klasycznej kuchni jak Alain Ducasse oraz kulinarnych rewolucjonistów w stylu fusion: Granta Achatza z z restauracji Alinea w Chicago i Petera Gilmore’a z restauracji Quay