
Agnieszka Małkiewicz – od 2006 r. związana biznesowo z branżą gastronomiczną. Właścicielka firmy AM – Food and Horeca Communications oraz wiceprezes stowarzyszenia Cook

Katarzyna Derdzińska – przez 8 lat związana z firmą doradczą Aon Hewitt, w której pełniła rolę Dyrektor Programu Najlepsi Pracodawcy w Polsce, Lidera Oferty Talent & Engagment,

Marcin Wachowicz – od dziecka związany z gastronomią, od 25 lat pracuje w rożnych formatach gastronomicznych. Od 16 lat buduje rodzinna firmę gastronomiczną w Warszawie.

Marta Jakubowska – współwłaścicielka Brasserie Warszawska. Z branżą gastronomiczną związana od 9 lat. Pierwsze doświadczenie zdobywała w restauracjach w Londynie, w których przeszła każdy szczebel kariery.

Agnieszka Kręglicka – warszawska restauratorka, wraz z bratem Marcinem prowadzi firmę cateringową oraz restauracje: Opasły Tom, meksykańską El Popo, greckie tawerny Meltemi i Santorini, włoską trattorię Chianti, Restauracje na

Marcin Kręglicki – warszawski restaurator, maniak dobrego jedzenia i podróży. Od 1989 wraz z siostrą Agnieszką Kręglicką kreuje warszawską scenę kulinarną. Stworzywszy restaurację włoską Chianti, meksykańską El Popo

Bogdan Gałązka – szef kuchni i współwłaściciel restauracji Gothic Cafe na Zamku w Malborku. Absolwent Culinary Academy of New York. Piszę rozprawę doktorską pod kierunkiem Prof Jarosława Dumanowskiego na temat

Daniel Pawełek – właściciel restauracji Butchery & Wine, Brasserie Warszawska, Rozbrat 20, Kieliszki na Próżnej i Kieliszki na Hożej. Pasjonat dobrej kuchni i profesjonalnych restauracji, wizjoner.

Ewa Wagner – redaktor naczelna miesięcznika „Kuchnia magazyn dla smakoszy”, luksusowego czasopisma skierowanego do osób zainteresowanych tematyką kultury kulinarnej.

Piotr Popiński – biznesmen, restaurator, jeden z najbardziej doświadczonych ekspertów rynku gastronomicznego, doradca w wielu polskich i międzynarodowych realizacjach hotelowych i restauracyjnych.

Miłosz Kowalski – finalista światowej klasy konkursu Salone Culinaire w Birmingham (brązowy medal), uczestnik prestiżowego programu Iron Chef UK, a obecnie Szef Kuchni w Hilton Garden Inn

Marcin Filipkiewicz – od 2002 szef kuchni w hotel Copernikus, sieci Relais&Chateaux. W 2017 otrzymał tytuł Pix au Chef de L’Avenir. W 2015 r został nominowany do Szefa Roku Gault&Millau

Tomasz Hartman – Prezes Fundacji Food Think Tank i koordynator Agencji Pracy FTT. Laureat 30 Kreatywnych Wrocławia 2015. Od 22 lat związany z gastronomią Szef Kuchni Restauracji Jasna.

Dominika Senderska – z wykształcenia magister ekonomii. Od 17 lat właścicielka sieci restauracji z kuchnią włoską pod brandem Fabryka Pizzy. Brała udział w tworzeniu takich konceptów jak

Dorota Minta – psycholog i ekonomista. Absolwentka Instytutu Psychologii Uniwersytetu Wrocławskiego i Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu. Czynna psychoterapeutka.
Chętnie dzieli się doświadczeniem i wiedzą. Zajmuje się prowadzeniem szkoleń i warsztatów, szczególnie dotyczącymi problematyki asertywności, komunikacji, kreatywności i zarządzania. Wykładowca takich uczelni jak Uniwersytet Wrocławski, Dolnośląska Szkoła Wyższa czy SGGW. Śledzi nowe trendy, nie tyko kulinarne 😉
Pasjonuje się odkrywaniem tradycji kulinarnych różnych regionów Polski i zrównoważoną gospodarką żywieniową. Współpracuje z organizacjami pozarządowymi. Założycielka i członkini Slow Food Polska, Polskiej Akademii Smaku oraz fundacji STOMAlife.

Krzysztof Żurek – Pochodzi i mieszka na stałe w Krakowie. Z wykształcenia kucharz, z zamiłowania kucharz. Przygodę z nowoczesną kuchnią rozpoczął w Restauracji pod Różą, gdzie miał okazję

Ziemowit Majewski – Dyrektor Generalny DoubleTree by Hilton Kraków.Specjalizuję się: rozwój strategii sprzedaży, maksymalizacja rentowności przedsiębiorstwa,optymalizacja kosztów bez uszczerbku

Justyna Kosmala – Współwłaścicielka czterech kawiarni-piekarni Charlotte. Chleb i wino (dwóch w Warszawie, w Krakowie oraz we Wrocławiu). Kreatorka i realizatorka pop-upowego baru i bazaru

Aleksandra Skuza-Kaszuba – Absolwentka Polonistyki i dziennikarstwa UJ. Od 2010 waz z mężem prowadzi restaurację francuską Zazie Bistro, a od 2016 wespół z Danielem Myśliwcem

Miłosz Kowalski – finalista światowej klasy konkursu Salone Culinaire w Birmingham (brązowy medal), uczestnik prestiżowego programu Iron Chef UK, a obecnie Szef Kuchni w Hilton Garden Inn Kraków

Manda Wójcik – Obok Najedzeni Fest! organizuje krakowską edycję Restaurant Week, warsztaty kulinarne z Krakowskim Makaroniarzem oraz inne okołokuchenne projekty. Pisze o jedzeniu, m.in. dla

Jarosław Walczyk – Jest współzałożycielem i fundatorem prestiżowej Fundacji Klubu Szefów Kuchni, gdzie pełni funkcję Prezesa fundacji. Zasiada w jury znanych konkursów kulinarnych, bierze

Krzysztof Gorecki – specjalista i konsultant ds. e-marketingu. Kreator rozwiązań z pogranicza marketingu i informatyki. Szerokie doświadczenie zdobywał w branżach szkoleniowej,

Daniel Myśliwiec – od 2010 -Zazie Bistro – Kraków –szef kuchni, Od 4.08.2016 – Karakter – Kraków –szef kuchni i współwłaściciel. Największe osiągnięcie zawodowe:

Violetta Hamerska – Ekspert rynku hotelowego w zakresie jakości produktu i usług oraz najbardziej tajemniczy gość hotelowy. Od ponad 25 lat związana z branżą hotelową i turystyczną. Od wielu lat

Zbigniew Nasiłowski – Absolwent Harvard Business School – PMD, IESE University of Navarra – AMP oraz Szkoły Głównej Handlowej. Posiada wszechstronne doświadczenie zawodowe zdobyte

Maciej Roguski – dyplomowany sommelier i miłośnik wina. W swoim życiu zawodowym pełnił funkcję Dyrektora Sprzedaży, Dyrektora Zarządzającego jak również był wykładowcą enologii

Tomasz Gut – obieżyświat, smakosz i rodowity zakopiańczyk. Restauracja Zakopiańska to jego autorski koncept. Jako pierwszy na Podhalu stworzył miejsce, które nie podlega prostemu szufladkowaniu

Karolina Milczanowska – Rocznik ’90, czyli jeszcze wychowana na trzepaku, ale już w nierozłącznym towarzystwie Internetu. W dzieciństwie chciała zostać cukiernikiem, dlatego w młodości została barmanem.

Małgorzata Burzyńska, Commercial Manager w spółce Food&Friends. Z gastronomią związana od 18 lat. Od 11 lat wraz z właścicielem restauracji Radosławem Froncem współtworzy krakowską przestrzeń

Piotr Kawicki – HoReCa Key Account Manager w Nespresso. Manager sprzedaży z kilkunastoletnim doświadczeniem w międzynarodowych firmach z branży FMCG. Wiedzę i umiejętności w budowaniu

Tomasz Habdas – absolwent kierunku Ekonomia Przedsiębiorstw prowadzonego na Wydziale Nauk Ekonomicznych Uniwersytety Warszawskiego. Od kilku lat związany z warszawskim rynkiem

Basia Ritz – pierwszy polski Masterchef, autorka bloga „Kulinarna Mekka” oraz dwóch bestsellerowych książek kulinarnych, a także gospodyni programu telewizyjnego „Kuchnia z sercem”. Szefowa kuchni

Anna Pikuła – kierownik ds. marketingu, PR i Relacji Zewnętrznych, Hotele SPA Dr Irena Eris – W spółce Hotele SPA Dr Irena Eris pracuje od 2005 r., początkowo, jako specjalista ds. sprzedaży i marketingu,

Monika Dybczyk – zastępca dyrektora Hotelu SPA Dr Irena Eris Wzgórza Dylewskie. Hotelarz z 12-letnim doświadczeniem. Od trzech lat realizuje się na stanowisku zastępcy dyrektora w Hotelu Spa Dr Irena Eris

Artur Moroz – ur. 25.07.1977 roku w Warszawie, mąż i ojciec. Restaurator, absolwent SGGW (Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji), trzy lata pracował w londyńskich restauracjach od zmywaka po stanowisko managera.

Sylvia Mostowy, współwłaściciel Kancelarii Tłumacza Moniki Mostowy oraz kawiarni Cafe Manekin mieszczącej się od 16 lat przy ul. Św. Tomasza 25 w Krakowie. W tym roku zdecydowała się

Mateusz Janusz właściciel Agencji Marketingowej Hussars.pl, Agencji Interaktywnej WebTemplar.com oraz prezes Fundacji CAISHEN. Jest konsultantem ds. marketingu i reklamy (z branżą związany

Agnieszka Woźniak i Katarzyna Szulik – blogerki “Hasta la bistro” – Połączyła je miłość do jedzenia. Z radością praktykują ją relacjonując przy tym lekko ironicznie swe wędrówki po wrocławskich restauracjach.

Tomasz Tomaszek restaurator przedsiębiorca od 2014 roku na stale związany z branżą gastronomiczna. Właściciel 4 konceptów streetfoodowych pogromcy meatow, siewcy smaku, łowcy syren, meat warsaw. Pragnie jakość

Grzegorz Aksamit – wiceprezes Stava, Absolwent Politechniki Opolskiej. Jeden z założycieli i od 2014 roku wiceprezes zarządu w Stava – pierwszej w Europie franczyzie usług kurierskich dla gastronomii. Członek zarządu w Binartech

Aleksandra Batko – Kierownik Sprzedaży marki Dyson Airblade w AGED Sp. z o.o. Posiada ponad 13 letnie doświadczenie w zakresie sprzedaży i zarządzania projektami w branży handlowej.

Justyna Słupska Kartaczowska Zarówno jej prababcia, jak i babcia gotowały doskonale – z perspektywy czasu okazało się, że to był dla niej znak, ale zrozumiała to zdecydowanie zbyt

Łukasz Budzik – Szef kuchni, aktualnie w restauracji Mennicza Fusion we Wrocławiu. Dwukrotnie nominowany przez przewodnik Gault&Millau jako “młody talent” – w 2017 otrzymać to wyróżnienie. W przeszłości szefował w restauracji

Monika Winny z wykształcenia dziennikarka, a na co dzień menadżer, bywa że head chef w restauracyjnej kuchni, księgowa, a wieczorami fotoedytor. Wielozadaniowa i kreatywna ze swoim przyjacielem prowadzi restaurację

Karol Sankowski – Szef kuchni renomowanych wrocławskich restauracji Przystań i Marina. Jego pasją jest kreatywna, klasyczna i nowoczesna kuchnia. Swoje emocje wyraża poprzez dania na talerzu. Odważnie łączy smaki,

Grzegorz Firkowski – Po raz pierwszy zafascynował się kuchnią, kiedy przypatrywał się pracy swojej babci – zawodowej kucharki. Potem skończył szkołę gastronomiczną we Wrocławiu i wyjechał do Londynu, gdzie pracował głównie

Barbara Migdał-Bobrowska – Ukończyła prawo na Uniwersytecie Wrocławskim i przez 10 lat pracowała w zawodzie, jednak po spotkaniu Justyny Kawiak, uznała, że jej największą pasją jest cukiernictwo. Od grudnia 2016 roku prowadzą

Krzysztof Łopatka karierę rozpoczynał w hotelu Radisson SAS Wrocław w 2002 roku, którą z sukcesem kontynuował przez kolejne 3 lata. Kolejnym punktem na mapie jego kariery był Radissonie SAS w Athlone (Irlandia), gdzie przez kolejne

Anetta Pacuła-Podemska – Od 17 lat związana z wrocławskim środowiskiem kulinarnym. Posiada duże doświadczenie w organizacji cateringów i wydarzeń kulinarnych. Szefowa Od Koochni bistronomia. Kocha

Kalina Pietrzak – Przygodę z winem rozpoczęła jakieś 9 lat temu po przeprowadzce do Portugalii. Zbieg okoliczności sprawił, że znalazła się w samym centrum najstarszego rejonu winiarskiego świata, jakim jest Douro.

Jolanta Jurkowlaniec – Właściciel i twórca marek Dinette oraz Di Cafe Deli. Przez ostatnie 6 lat kelnerka, baristka, dostawca, sprzątaczka, hydraulik, negocjator i marketingowiec, z trudem znajdujący czas

Piotr Apanel – szef kuchni w OVO Bar & Restaurant i hotelu DoubleTree by Hilton Wroclaw. Doświadczenie zdobywał we wrocławskim Mosaiqe Restaurant & Wine Lounge (Head Chef), The Blue Bicycle

Anna Łaniewska-Radaj i Rafał Radaj z gastronomią związani od 19 lat, pracują w różnych formatach gastronomicznych. Anna restauratorka, pasjonatka kulinariów uwielbia gotowanie jest twórcą i wizjonerką.

Mariola Mończak – Urodziłam się 23 września 1981 r. we Wrocławiu, gdzie po ukończeniu w latach 1996 – 2000. Technikum Gastronomicznego przy Zespole Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu,

Agata Anioł przez 10 lat zawodowo była związana z agencją reklamową, gdzie zarządzała zarówno zespołami, jak i projektami. Chętnie dzieli się wiedzą prowadząc zajęcia w Wyższej Szkole

Rafał Borys to doświadczony Szef Kuchni i prawdziwy kulinarny wirtuoz. Pracował między innymi w londyńskich restauracjach Gordona Ramsaya, a następnie w Brasserie Roux, gdzie uczył się tajników

Maciej Świerczyński – Mentor. Specjalista networkingu. Od 2011 roku dzieli się swoją wiedzą i doświadczeniem podczas licznych warsztatów i prelekcji. Wykładowca networkingu na kierunku

Piotr Sadowski, w 2012r. ukończyłem studia magisterskie na wydziale Ekonomii Uniwersytetu Gdańskiego w 2008r. założyłem firmę cateringową FoodCatering w 2016r. otworzyłem

Mateusz Trzeciak – Po ukończeniu technikum gastronomicznego, spędził rok na zdobywaniu wiedzy i umiejętności w pięciogwiazdkowym Hotelu Westin na Malcie. Przez rok pełnił funkcję zastępcy

Piotr Bolczak – Key Account Manager AFH Żywiec Zdrój S.A. Doświadczenie w kanale HoReCa zdobywał w międzynarodowych firmach branży FMCG zajmując się sprzedażą alkoholi, produktów

Maciej Zblewski swoją przygodę z gastronomią rozpoczął już za czasów studiów na AWFiS w Gdańsku. Nigdy nie przypuszczał, że wakacyjna przygoda zmieni się w sposób na życie. Podczas

Krzysztof Szulborski – polski kucharz, prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich oraz współzałożyciel Pomorskiej Akademii Kulinarnej w Gdańsku. Miłośnik i propagator kuchni regionalnych oraz organizator

Hanna Wencka– Foodservice Brand Manager, region CEE, Aviko. Od zawsze w marketingu, od blisko 20 lat związana z branżą gastronomiczną. Początki pracy związane z marką Farm Frites

Monika Ignaciuk, Dyplomowany Mistrz Cukiernictwa i doświadczona cukiernik. Przez lata działalności w branży wyspecjalizowała się w kreowaniu, wdrażaniu i popularyzacji produktów
Culinary Cup w kategorii desery na talerzu. Juror wielu konkursów takich jak : Mistrzostwa Polski Szkół Cukierniczych, Lodziarskie Mistrzostwa Polski Sweet Expo, Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru, Arte Culinaria Italiana, przewodnicząca jury na konkursie Zielonej Budki Master Challenge w Ostródzie oraz Członek Jury ,,Dorszowe Żniwa’’.

Sławomir Miotk, ur.16.05.1976r. w Lęborku. Absolwent WSAiB w Gdyni, kierunek Zarządzanie. Szef Kuchni Hotelu *** Stary Browar w Kościerzynie na Kaszubach, specjalizujący się w daniach
Swoje doświadczenie zdobywał m.in. w Irlandii w Restauracji Boqeria w Cork, w Hotelu Łeba ***, Hotel Neptun *** oraz w Lisewskim Dworze.
Od 1997 r. jest członkiem w Ogólnopolskim Stowarzyszeniu Szefów Kuchni i Cukierni. Od lat zdobywa miejsca na podium w konkursach gastronomicznych takich jak: Festiwal Potraw Wigilijnych w Kołobrzegu, Martell, Potyczki Kulinarne, Zielona Czapka Bouduell, Sielawa Blues, Festiwal Dorsza, Festiwal Ryb Bałtyckich i wiele, wiele innych…
Jego marzeniem jest praca z młodzieżą, która w przyszłości z uśmiechem na twarzy będzie wykorzystywała przekazaną przez niego wiedze w prestiżowych restauracjach.
Prywatnie mąż cudownej żony i ojciec wspaniałej dwójki dzieci 🙂

Paweł Stawicki już jako mały chłopiec chciał zostać kucharzem. Wybór był dla niego prosty, nie wyobrażał sobie życia bez tych chwil radości, jakie dawało my gotowanie. Jest ono dla niego przede
Pierwsze kroki w kuchni stawiał pod czujnym okiem mamy, to dzięki niej decyzję o dalszej przyszłości podjął tak łatwo. Zawodowo rozwijał się w sopockich restauracjach i hotelach. Jednak najbardziej ukształtowało go doświadczenie, zdobyte w restauracjach rekomendowanych przez Michelin takich jak THE GREENHOUSE (2 gwiazdki Michelin), MAAEMO (3 gwiazdki Michelin) czy warszawskim ATELIER AMARO (1 gwiazdka Michelin).
Jego przygoda w jednej z 10 najlepszych restauracji w Polsce zaczęła się 6 lat temu i trwa do dziś. Objęcie stanowiska Szefa Kuchni Restauracji Mercato w 2016 roku to tylko jeden z licznych sukcesów, które osiągnął. Należy wspomnieć przede wszystkim o Kulinarnej Olimpiadzie w Erfurcie, gdzie Narodowa Reprezentacji Polskich Kucharzy w Daniach Regionalnych zdobyła Srebrny Medal. Kolejne osiągnięcia to między innymi zwycięstwo w Mistrzostwach Polski w przygotowywaniu deserów „Expo Sweet” i Dorszowych Żniwach, jak również nagrody w Kulinarnym Pucharze Polski, Trendy Chef czy Festiwalu Ryb Bałtyckich.
Menu restauracji Mercato opiera się na wykorzystaniu lokalnych produktów od regionalnych producentów w modernistyczny sposób połączonych z kulinarnymi trendami z całego świata.

Agnieszka Szydziak – Niepoprawna marzycielka, po nocach śni, by każdy człowiek spróbował kiedyś prawdziwego jedzenia. W dzień pracuje jako PRowiec i marketingowiec, pomagając komunikować

Natalia Taranta-Pelc – City Manager Trójmiasto Restaurant Week, odpowiedzialna za rekrutację restauracji, współpracę z blogerami oraz komunikację festiwalu w mediach i social media.
Z branżą gastronomiczną związana od 2009 roku, wtedy jako właścicielka firmy DNM Solutions, zajmującej się szkoleniami i ewaluacją w zakresie obsługi klienta w restauracjach. Od 2011 roku PRowiec inicjatyw kulturalnych i kulinarnych w Trójmieście. Dziś zajmuje się także doradztwem w zakresie social media i Public Relations.
Gdynianka z wyboru, ceni pomorską, tradycyjną i sezonową kuchnię w nowoczesnej odsłonie. Uważa, że na sukces restauracji składa się atmosfera w zespole i dobrze skomponowana karta.

Paweł Dołżonek – Szef Kuchni w „1906 Gourmet Restaurant” i „Luneta & Lorneta” Bistro Club w Pałacu Ciekocinko Hotel Resort & Wellness na Pomorzu. Doświadczenie zdobywał w Londyńskich
Od maja 2014 roku Paweł jest Szefem Kuchni obydwu hotelowych restauracji. W pół roku od uruchomienia hotelu obie z nich trafiły na łamy przewodnika kulinarnego Gault & Millau i znajdują tam swoje miejsce w corocznych reedycjach. Od 2016 Paweł wraz z restauracją „1906 Gourmet Restaurant” jest członkiem Europejskiego Stowarzyszenia Młodych Kucharzy i Restauratorów – JRE Jeunes Restaurateurs. Z ramienia tego stowarzyszenia wziął udział w międzynarodowym wydarzeniu „Dining With the Stars” na Malediwach. Paweł reprezentował też Polskę na targach Tutto Food w Mediolanie.
Jego marzeniem i celem na najbliższy czas jest zapewnienie sukcesów obydwu restauracjom, które prowadzi, zgodnie z wyznawaną filozofią, która zawiera się w słowach – sezonowość, równowaga, szacunek do produktu, lokalność składników dania. Szukając w życiu idealnych proporcji oddaje to w swoich daniach, które nie mają być krzykliwe, czy kontrowersyjne.
Prywatnie mąż wspaniałej żony i ojciec dwójki chłopców Jasia i Henia.

Krystyna Hartenberger – Pater – General Manager PROT. Z branżą turystyczną związana od ponad 10 lat, zawodowo ukierunkowana na pozyskiwanie środków unijnych, jak i zarządzanie projektami, jednak

Przemysław Woźny – Szef Kuchni Hotelu Courtyard by Marriott Gdynia Waterfront oraz Restauracji GåRD Nordic Kitchen ma kilkunastoletnie doświadczenie w najlepszych hotelach w Trójmieście.
Swoje pierwsze kroki w gastronomii stawiał w Trójmiejskich hotelach sieci Orbis. Jego talent szybko został doceniony. Był Szefem Kuchni między innymi w 5* Hotelu Grand w Sopocie, gdzie gotował dla księżniczki Szwecji oraz Prezydenta Rosji Władimira Putina.
W 2015 roku rozpoczął współpracę z hotelem Courtyard by Marriott Gdynia Waterfront należącym do Marriott International największej, międzynarodowej sieci hotelarskiej na świecie.
Jest Szefem Kuchni, który stworzył menu dla pierwszych równocześnie otwierających się restauracji GåRD Nordic Kitchen w Gdyni i Amsterdamie. Kolejne powstające w Europie (Bruksela i Oslo) restauracje tej marki zawdzięczają swoją unikatową kartę menu właśnie temu utalentowanemu Polakowi.
Przemek inspiracji szuka podczas podróży w różne zakątki Świata. Uwielbia kuchnię skandynawską a jego idolem jest Jamie Olivier.
Prywatnie uwielbia spędzać czas z synami i żoną a na urlop najczęściej wybiera się na wyspy greckie. Jego hobby to piłka nożna oraz dobry film.

Justyna Zdunek – Restauratorka – na co dzień zarządzając Grupą Zdunek – jedną z największych polskich grup dealerskich i dealerow samochodowych, z pozoru nie wydaje się być powiązana z gastronomią.
Przypadek zadecydował o tym, że weszła w świat gastronomii, otwierając z koleżanką lokal gastronomiczny ponad 10 lat temu. Po jej odejściu ze spółki, Justyna przeprowadziła parę metamorfoz, zmieniając całą ideę i wystrój restauracji. Dziś jest właścicielką słusznie ochrzczonej Metamorfozy – czwartej najlepszej restauracji w Polsce według Żółtego Przewodnika Gault et Millau. A wszystko to, dzięki swojemu uporowi, chęci działania na przekór i wyjątkowemu zaufaniu jakim obdarza młodych, kreatywnych i zdolnych ludzi.

Agnieszka Górska – Założycielka i prezes Ulala Chef – platformy internetowej do zamawiania prywatnych przyjęć realizowanych przez kucharzy w domach klientów. Dziś Ulala Chef działa w całej
https://www.facebook.com/UlalaChef/
Górska przez 16 lat związana z wielkimi korporacjami, gdzie w ostatnim czasie pełniła funkcje dyrektora marketingu i członka zarządu (m.in. w trójmiejskich spółkach LPP S.A. i Vectra S.A.). Od kilku lat związana ze środowiskiem startupów i pochłonięta pasją do gastronomii.
Prywatnie mama dwójki nastolatków, właścicielka malamuta Luny. Uwielbia ludzi, wspólne jedzenie i podróże. Biega z psem i jeździ na nartach. Czasami pisuje też blog: https://agnieszkagorska.wordpress.com/

Justyna Zalewska – właścicielka i CEO agencji marketingu kulinarnego Food Brand, organizatorka cyklicznego festiwalu “Smakuj Trójmiasto”, pierwszego w Trójmieście festiwalu filmów kulinarnych





