P.o. Szefa Kuchni Restauracji Art Déco w Hotelu SPA Dr Irena Eris Polanica Zdrój. Kucharz młodego pokolenia śmiało wkraczającego na rynek sztuki kulinarnej. Cztery lata temu ukończył edukację zawodową i rozpoczął szybką ścieżkę kariery, zaczynając od pomocnika kucharza w pięciogwiazdkowym hotelu w Warszawie, gdzie nabył doświadczenie kulinarne, ale i to związane z koordynacją pracy zespołu. Następnie przez ponad dwa i pół roku pracował w jednej z najbardziej uznanych restauracji w Warszawie – rekomendowanej w przewodniku Michelin – na stanowisku kierownika zmiany, gdzie „rozwinął skrzydła”.
Obecnie pracuje w Hotelu SPA Dr Irena Eris w Polanicy-Zdroju na stanowisku p.o. Szefa Kuchni. Jak sam podkreśla: „Jest to praca, która otwiera przede mną nowe możliwości”. Jest finalistą wielu konkursów kulinarnych, w tym również Primerba Cup 2013 i 2014. Tytułu Najlepszego Kucharza w Polsce dało mu zwycięstwo w prestiżowym konkursie Kulinarnym Pucharze Polski 2014.
MR SWEET AND NATURE…
Ciepły, romantyczny i zakochany w naturze, którą zna od podszewki, albo raczej… ściółki leśnej. Pracowity, dokładny i zorientowany na cel, do którego zmierza zdobywając cierpliwie praktykę i wiedzę. Dzięki konsekwencji odnosi sukcesy, właśnie przejmuje stery w kuchni Hotelu SPA Dr Irena Eris w Polanicy Zdrój. To, co w nim uderza, to duma z tego co robi, marząc, że może syn kiedyś pójdzie w jego ślady… oto Przemek Gryz.