Program konferencji
Program konferencji powstał we współpracy z przedsiębiorcami, w odpowiedzi na potrzeby biznesowe rynku.
13:00 – 13:30
AKTUALNE KIERUNKI ROZWOJU GASTRONOMII, ZMIANY, INSPIRACJE
– POLSKA I ŚWIAT
Zaktulizujesz swoją wiedzę o środowisku biznesowym, w którym działasz
prelekcja
13:30 – 14:15
MADE PROGRESS – W SERWISIE – NOWA GENERACJA KELNERÓW
System wynagrodzeń, programy edukacyjne dostawców, techniki sprzedaży, wiedza, zaangażowanie, prestiż zawodu.
O nowej jakości w polskim serwisie – punkt widzenia kelnerów i managerów
prelekcja
debata
14:15 – 15:00
MADE PROGRESS – SKUTECZNY MANAGER W GASTRONOMII
Jak zbudować mocne fundamenty i zdrowe przedsiębiorstwo – poznaj kluczowe kompetencje dobrego menedżera oraz jego niezbędnik narzędziowy (organigram, karta celów, macierz diagnozy potencjału pracowników, krąg wpływu i zaintersowania, macierz Eisenhowera)
prelekcja
15:00 – 15:15
NETWORKING W PRAKTYCE
nowe znajomości, kontakty biznesowe, integracja
15:15 – 15:45
MADE PROGRESS – W PRAWIE – Prawo pracy, RODO
O różnicach pomiędzy umową o pracę o zleceniem oraz ich zastosowaniu w gastronomii i hotelarstwie. O sposobach zabezpieczenia interesów pracodawcy – zakaz konkurencji, nieuczciwa konkurencja, ochrona tajemnicy i know-how. RODO w branży gastronomicznej.
prelekcja
15:45 – 16:45
MADE PROGRESS – W MARKETINGU
Wsparcie sprzedaży, storytelling, film, social media, pracownicy, kooperacja, sponsorzy, budżet marketingowy.
Skuteczna strategia marketingowa dla restauracji.
prelekcja